1Opšti uslovi

Ovaj je internet portal namijenjen za lično korištenje posjetioca. Za pristup ovom internet portalu i njegovo korištenje vrijede ovi opšti uslovi koji su detaljno opisani u nastavku te relevantno zakonodavstvo. Prijavom i pristupom internet portalu www.televizija5.ba posjetioc bezuslovno i u cijelosti prihvata sve odredbe koje sadrže ovi opšti uslovi.

2Pravo na intelektualno vlasništvo

Televizija 5obavještava korisnike ovog internet portala da su brojni elementi na ovim internetskim stranicama, zaštićeni zakonima o autorskim pravima: što se se može odnositi na fotografije, članke i video klipove.

Sva prava su pridržana. Korisnik može koristiti sadržaje na Internetskim stranicama isključivo za svoje lično, nekomercijalno korištenje. Svaki drugi oblik korištenja sadržaja ove internet stranice (na primjer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje…) u komercijalne svrhe je zabranjen.

3Ograničenje odgovornosti

Internet portal www.televizija5.ba koristite isključivo i u cijelosti na vlastitu odgovornost. BalkanMedia d.o.o. ne odgovara za direktnu ili indirektnu štetu kao što je materijalna šteta, gubitak podataka ili programske opreme i financijska šteta koje bi mogle nastati zbog korištenja ovih internet stranica ili s njima povezanim internet stranicama.

4Izmjena uslova korištenja

BalkanMedia d.o.o. zadržava pravo izmjene i ažuriranja općih uslova i/ili svih elemenata predstavljenih na ovim internetskim stranicama bez prethodnog upozorenja.

5Kolačići (cookies)

Ovaj internet portal sadrži sistem kolačića. Zato obavještavamo korisnika da se za vrijeme posjete ovim internet stranicama na njegov kompjuter mogu automatski spremiti kolačići. U vaš kompjuter ili drugi uređaj pošaljemo jedan ili više kolačića (male datoteke koje sadrže niz slova) da na jedinstven način prepoznamo vaš internetski pretraživač.

Kolačići bilježe Vaš način korištenja internet portala: trajanje posjete na internetskim stranicama, odlazak s internetskih stranica, posjećene stranice. Zahvaljujući tim podacima možemo zaključiti koji su elementi najvažniji i tako poboljšati internetske stranice. Dakle, te kolačiće koristimo s ciljem poboljšanja kvalitete naših usluga. Ti kolačići ni u kom slučaju ne sadrže osobne informacije.  Korisnik može onemogućiti slanje kolačića tako da promijeni postavke svog internet pretraživača.